MANS-oprichter Tiny Peddemors wisselt bestuurszetel met Ilse Haarhuis

GEESTEREN – Zeven jaar nadat Tiny Peddemors samen met Niek Hannink netwerkorganisatie MANS Twente oprichtte, heeft ze haar bestuursfunctie neergelegd. In Ilse Haarhuis vond Peddemors een goede opvolgster. Tijdens de jaarvergadering werd zij als nieuw bestuurslid voorgesteld. MANS Twente, wat staat voor Motiveren, Activeren, Netwerken en Samenwerken, is een netwerkorganisatie voor ZZP’ers en kleine ondernemers.

Artikel uit Op en rond de Essen.

“De club is ontstaan in de crisistijd toen veel mensen startten als zzp’er”, vertelt Tiny Peddemors. “Al gauw telde MANS zeventig leden. Dat aantal is nog altijd stabiel. Van meet af aan houden we zo’n zes keer per jaar informele bijeenkomsten. Deze avonden hebben telkens een ander thema zoals: marketing en communicatie, online mogelijkheden of financiële administratie. Voor het geven van presentaties wordt eerst gekeken binnen de gelederen van MANS zelf. Nu, zeven jaar later is het fijn om te zien dat het een mooie club is die meetelt in de maatschappij. Zo gaan we jaarlijks in gesprek met het college om onderwerpen te bespreken waar we tegenaan lopen.”

Vers bloed en nieuwe ideeën

Na de oprichting nam Peddemors deel in het kersverse bestuur. Ieder bestuurslid heeft een eigen werkgroep onder zich. Het organiseren van de informatiebijeenkomsten viel onder de portefeuille van het scheidende bestuurslid. “Na een aantal bestuurswisselingen vond ik het ook tijd om plaats te maken voor vers bloed en nieuwe ideeën”, laat Peddemors weten. “MANS is mijn kindje maar kindjes moet je soms loslaten.” Ilse Haarhuis vervolgt: “Tiny belde mij vervolgens met de vraag of ik haar bestuursfunctie wilde overnemen. Als lid en ondernemer van Ilse Bouwkundig Bureau probeer ik altijd om bij zoveel mogelijk bijeenkomsten te zijn. Ik ervaar MANS als heel positief. Of je nu automonteur bent, advocaat of restauranteigenaar, iedereen is er gelijk. Het mooiste zou zijn als alle leden naar de bijeenkomsten zouden komen maar dat hoeft niet. Als een bepaald thema je niet aanstaat kom je niet en wordt het je ook niet nagedragen. Op Tiny’s vraag zei ik uiteindelijk ja.”

Volop ambities

“Met meerdere nieuwe bestuursleden krijg je vanzelf nieuwe impulsen”, vervolgt Haarhuis. “De verdere ontwikkeling ervan doe je samen.” Zelf heeft het nieuwe bestuurslid ook nagedacht over haar ambities voor MANS. “Een ervan is om te proberen om nog meer kleine ondernemers te bereiken”, laat ze weten. “Door de grote diversiteit van ondernemers binnen de club zijn er nog meer krachten die kunnen worden benut. Tevens biedt het inspiratie. Zo staan er op het MANS-programma ook bedrijfsbezoeken. Er zijn ondernemers bij die als eenpitter zijn begonnen en in een paar jaar tijd flink zijn gegroeid.”

Blijft wel lid

Tiny zet haar tijd en hart ook in op het gebied van borstprotheses. “Alles met betrekking tot borstkanker en gendragers”, legt ze uit. “Zelf ben ik gendrager en heb ervaring op dit gebied. Er is bij veel patiënten en gendragers nog een behoorlijke onbekendheid en onwetendheid. Daarom organiseer ik informatiebijeenkomsten voor deze doelgroepen. Eigenlijk is dat geen bewuste keuze, het loopt zo en ik wil er graag meer mee doen. Wel blijf ik lid bij MANS. Omdat ik samen met mijn man Gert eigenaar ben van Herterij Twente, worden regelmatig bijeenkomsten bij ons gehouden. Die mogelijkheid blijft natuurlijk bestaan.”

Op de foto ziet u Tiny Peddemors (links) en Ilse Haarhuis.