Codes kraken en kokkerellen op netwerkmiddag MANS Twente

TUBBERGEN - Door MANS Twente is donderdag 4 juli een gezellige en ondernemende netwerkmiddag en -avond gehouden. Rond de klok van 16.00 uur vertrok de bus met leden via Geesteren en Tubbergen richting Delden om bij de Wijerborg een kookworkshop te volgen en aansluitend een uur in Escape Room Delden achter de gesloten deur codes, citaten, raadsels, foto’s op te lossen en kraken om de deur weer te kunnen openen. 

De ‘Mansen’ werden ontvangen met een glaasje jus d’orange, al dan niet met alcohol. Terwijl de ene groep zich liet opsluiten in kamer van ‘Allo allo René’ en in ‘Hutten Kloas’, werd de andere groep uitgenodigd in de keuken om getooid met een schort onder begeleiding van de Wijerborg – koks amuse’s, diverse voorgerechten, het hoofdmenu en het dessert te gaan bereiden. Na een uur werd er gewisseld zodat ook de MANS-koks, ontsnappers werden en de MANS-ontsnappers, koks. 

Gezellige bedrijvigheid 

In de keuken was het vlees plat slaan, aardappels en appels schillen, bakken, koken, gemengd en natuurlijk  proeven. Alles bij elkaar een gezellige bedrijvigheid! Elke groep werd ook geacht het gemaakte gerecht aan tafel uit te serveren. Het smaakte allemaal voortreffelijk! Boven in de escaperooms was het een heel gepuzzel met foto’s, codes, citaten, enzovoort om binnen een uur te kunnen ontsnappen of opgesloten te blijven zitten. De gerechten van de kookworkshop waren: cherrytomaatjes met serranoham en roomkaas, carpaccio met truffelmayonaise, kalfslapjes op z’n Romeins, aardappel-knolselderij gratin, tarte tatin met witlof en kaneelparfait met pruimen. De bus stond om 23.30 uur klaar om iedereen weer veilig terug te brengen naar Tubbergen en Geesteren. MANS Twente ziet terug op een mooie en gezellige, maar vooral ook lekkere netwerkmiddag/avond!  

Download hier de recepten als PDF.