Op woensdagmiddag 18 juni jl. vertrokken de leden van MANS Twente vanaf het Oude Raadshuis in Tubbergen naar het Kolenboertje aan de Beverdamsweg 2 in Wierden om een vier gangen BBQ workshop te gaan beleven.
Na een hartelijk ontvangst door 2 BBQ goeroes en de warmte van een zestal grote Kamado en Big Joe bbq’s kreeg de groep uitleg over de basis en verschillende technieken van het barbecueën: hoe warm moet de BBQ zijn, hoe gril je verschillende soorten vlees, niet alles leg je op het rooster, je kunt het vlees soms ook heel goed rechtstreeks op de kolen (houtskool) grillen.
De koelkast was goed gevuld met frisdrank en wat alcoholische versnaperingen.
Er werd zalm gegrild voor de eerste gang, deze lekkere vis in combinatie met verse groene asperges ook van de gril was een erg smakelijk geheel. De picanha (het malse bovenste deel van de bil: bekend als staartstuk van het rund) werd daarna bereid. De tweede gang was een feit. De derde gang was het grillen van longhaas: ook wel onglet genoemd. Dit is een heerlijk stuk rundvlees, afkomstig van de spier van het middenrif bij de longen. Dit langwerpige stuk vlees werd rechtstreeks op de kolen gebakken. De vierde gang was het dessert: bananen pannenkoekjes gebakken in een gietijzeren koekepan (skillet genoemd in bbq termen) en uiteraard ook op de BBQ klaargemaakt.
Het was een smakelijke, gezellige en leerzame netwerkmiddag/avond bij het Kolenboertje.
Wil je meer weten over MANS, of heb je een vraag? Stel deze dan in onderstaand formulier. Klik hier om je aan te melden als lid van het ondernemersnetwerk.