Ondernemersnetwerk MANS Twente al niet meer weg te denken

De leden van MANS Twente vierden op dinsdag 10 oktober het vijfjarig bestaan van hun vereniging. Locatie was Zaal Kottink in Geesteren. MANS, dat staat voor Motiveren, Activeren, Netwerken en Samenwerken, is richting het eerste lustrum sterk gegroeid. Een ‘flinke jongen’ werd het tijdens de jubileumavond genoemd, doelend op het ‘Kroamschudden’ dat was gehouden ter gelegenheid van de start van de vereniging in 2012. Momenteel staat de ledenteller boven de zeventig.

“In vijf jaar tijd heeft MANS zich ontwikkeld tot een vereniging die niet meer weg te denken is uit de gemeente Tubbergen”, benadrukte burgemeester Wilmien Haverkamp. “Ondernemers in Tubbergen kennen elkaar, overleggen met elkaar en gunnen elkaar het beste. Zo’n ondernemersklimaat is een groot goed. Want ‘handel’ op zich zorgt niet alleen voor meer levendigheid in een dorp, maar draagt ook bij aan de werkgelegenheid, het kennisniveau en de onderlinge verbondenheid.” Naast de burgemeester was ook wethouder Roy de Witte present en hij sprak de aanwezigen eveneens toe. Op het eind van de toespraak van de burgemeester werden de leden en het bestuur van MANS verrast met een cheque van 500 euro groot. Ook het bestuur van ondernemersvereniging BGT schonk MANS een mooi cadeau i.v.m. het 5 jarig jubileum. Gemeente en BGT, nogmaals bedankt!

Vooruitziende blik

Tiny Peddemors en Niek Hannink zijn de oprichters van MANS Twente. Een netwerk waarin kleine zelfstandigen (zzp’ers en ondernemers tot vijf man personeel) met elkaar ervaringen konden delen zou in een behoefte kunnen voorzien. Een vooruitziende blik want het ondernemersnetwerk groeide in de voorbije vijf jaar uit tot een volwaardige club. Voorzitter Hannink maakte dan ook van de gelegenheid gebruik om ieder die hieraan heeft bijgedragen te bedanken voor zijn of haar inzet.

Zikke

Merel Arts en Bianca Weernink waren uitgenodigd om een toelichting te geven op Zikke. Dit nieuwe onderwijsconcept laat basisschoolleerlingen hun drijfveren en talenten ervaren en registeren, zodat deze kinderen in een vroeg stadium een beter beeld van zichzelf en hun toekomst krijgen. Zikke creëert een breed aanbod activiteiten binnen hun zes focusgebieden, waaruit de kinderen kunnen kiezen. De activiteiten zijn heel divers, denk hierbij aan: museumbezoek, bedrijfsbezoek, deelname techniekdagen, sport activiteiten etc. Daarnaast is er ter ondersteuning een app ontwikkeld. De app helpt de kinderen om de bevindingen te beoordelen en te borgen. Aan Bennie Oude Oosterik, alias Bertus Pikstrik, was de eer om met zijn onvervalste humor de jubileumavond van MANS Twente af te sluiten. Hij reeg de grappen, die veelal waren toegesneden op de aanwezige ondernemers, dan ook aaneen. Daarna was er alle gelegenheid om gezamenlijk het glas te heffen.

Klik hier voor het fotoboek.